Felhívjuk figyelmüket, hogy a felsorolt élelmiszer-összetevők étel allergiát okozhatnak.
Kérjük, jelezzék, ha valamelyik élelmiszer-összetevőre allergiásak, mivel a konyhán készített ételekhez az alábbi anyagokat használhatjuk.
A jelenlegi konyha-technológia nem zárja ki a keresztfertőződést.
- Sikértartalmú gabonafélék (pl. búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve azok hibridizált fajtái) és az azokból készült termékek
- Rákfélék és az azokból készült termékek
- Tojás és az abból készült termékek
- Hal és az abból készült termékek
- Földimogyoró és az abból készült termékek
- Szójabab és az abból készült termékek
- Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt)
- Csonthéjasok, pl. mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia terrifolia) és az azokból készült termékek
- Zeller és az abból készült termékek
- Mustár és az abból készült termékek
- Szezámmag és az abból készült termékek
- Kén-dioxid és a 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter töménységet meghaladó, SO2-ben kifejezett szulfitok.”
- Puhatestűek és puhatestű-alapú termékek
- Csillagfürt és csillagfürt alapú termékek